Gast
waarom www.meesterruud.nl?
Deze website is gebouwd met als doel het delen van ervaringen, kennis en deskundigheid op het gebied van 21st eeuws leren, onderzoekend- en ontdekkend leren, programmeren en het geven van goede lessen techniek!

Ik hoop met deze website en de website www.media-explorer.nl u op weg te helpen om een goede start te maken met het 21ste eeuws leren.

Heel veel succes met het geven en integreren van 21st Century Skills!

Meester Ruud


Meester Ruud is een bevlogen leerkracht met ruim 25 jaar ervaring in het basisonderwijs. Naast het voor de klas staan is hij ook, vanaf het begin, ICT co├Ârdinator. Heeft zich altijd bijgeschoold op dit gebied. Na de opleiding tot Media Coach gevolgd te hebben is hij samen met een collega een bedrijfje gestart met als doel mediawijsheid in het Primair Onderwijs te vergroten. Gedurende ruim 8 jaar hebben wij met dit bedrijf, Mediagenius, een zeer groot aantal workshops verzorgt in Utrecht en omstreken. Wij waren ook vanaf het begin netwerkpartner van het Expertise Centrum Mediawijsheid in Hilversum. Hier hebben wij een groot aantal bijeenkomsten bijgewoond, maar ook zelf mogen verzorgen. Wij hebben workshops gegeven om digitale vaardigheden te vergroten maar ook bijvoorbeeld workshops online burgerschap. Al deze ervaringen en beproefde lessen zijn te vinden na inlog van Media Explorer.

Een studiereis naar San Diego in 2015 heeft bij mij mijn kijk op het onderwijs en mijn bevlogenheid voor ICT en techniek,een drastische wending gegeven.

Ik hoop met de websites; www.meesterruud.nl en www.media-explorer.nl u op weg te helpen om een goede start te maken met 21ste eeuws leren.
Meester Ruud